İşimiz / Yangın algılama&güvenlik sistemleri

 

İhtiyaçlarınız doğrultusunda güvenliğinizin kusursuz olması esas alınarak belirlenen projelerde, doğru ürün seçimi, ürünlerin doğru lokasyonlara dağıtılması, uygulamaların profesyonelce yapılması önemlidir. Güvenlik sistemlerinde meydana gelebilecek en ufak bir hata sizin tüm sisteminizi işe yaramaz bir hale getirebilir. Güvenlik Sistemlerinde Projelendirme aşaması yapılacak işin temelidir
Yangınlarda ilk saniyeler çok önemlidir. Yangın söndürmede geç kalınırsa ortam tavlanır, sıcaklık tahammül edilemez boyutlara gelir, camlar infilak ederek yangın nefes alır ve hızla artarak devam eder. Bu boyutlarda bir yangını söndürmek imkansızlaşır, hatta can kurtarma ve tahliye dahi mümkün olmayabilir.
Bu nedenle eğer yangın ilk anlarda algılanırsa lokal imkanlarla ve basit yöntemlerle kolayca söndürülebilir.

CCTV sistemler;
İzlemek istediğiniz alanların değişik yerlerine yerleştireceğiniz kameralar ile ortamı kontrol altına alan sistemlerdir.Bu sistemler dijital ve analog sistemler olarak iki grupta toplayabiliriz.
Her iki sistemde kullanılan kameralar aynıdır .Bu sebepten analog sistemden dijital sisteme geçiş çok kolaydır.
CCTV sistemlerinde Mekanın özelliklerine göre değişik tipte kameralar kullanılır.
Ortam Şartlarına göre kablosuz kameralar , İnfraredli gece görüşlü kameralar, hareketi kontrol edilebilen kameralar (PTZ kontrol), Network kameralar ve dome kameralar kullanılır.
Analog sistemlerde izleme monitörden yapılırak kayıt için video kaydedici kullanılır.Bun tür sistemler quad (bölücü) veya switcherlar (seçiciler) ile beraber çalışır.
Quadlar ve seçiciler , istenilen kameranın görüntüsünü seçerek monitöre verme , büyültme , küçültme ve periyodik olarak gösterme işlemlerini yaparlar.
Dijital sistemlerde (DVR : Dijital Video Recorder) izleme monitörden ve kayıt , sistemin mevcut bilgisayarınızın sabit diskine yapılır.

DVR sistemlerin avantajları;
Kayıtlar sabit disklerde yada CD medialarda saklanır.
Video kaset masrafı ve arşivine gerek kalmaz
Network ve internet üzerinden istediğiniz bilgisayardan izleme, görüntü transferi yapmak mümkündür.

Telefon hattı üzerinden görüntü nakil sistemleri;
4 veya 8 kamera girişli ses ve görüntü nakil cihazları, Telefon ile cihaz aranarak görüntüleri bulunduğunuz ortama transfer eder.Ortamdaki sesleri telefon kalitesinde dinleme. Bağımsız çalışma (görüntü transferi için bir bilgisayara gerek yoktur), 8 alarm girişi ve 8 alarm çıkışı.
Not : izleme yapılacak yerde bir bilgisayara ihtiyaç vardır.